• Wie zijn wij?

Column: Een ander hart

1 Samuël 10:9

En het gebeurde, toen Saul zich omkeerde om bij Samuel weg te gaan, dat God zijn hart in een ander veranderde; en al die tekenen overkwamen hem op die dag.

Bij het lezen van het boek Samuël viel deze tekst mij op.

Het hart van Saul veranderde tijdens het omkeren…

Saul was door Samuël gezalfd en hij kreeg drie profetieën die zouden gebeuren, drie ontmoetingen. Een ontmoeting om zijn privé omstandigheden rust te geven. Een zegen-ontmoeting met drie mannen met veel symboliek en een ontmoeting met profeten om in vervoering te raken.

Vervolgens krijgt hij de opdracht om 7 dagen te wachten op Samuël.

Als je het boek verder leest zie je dat Saul het soms goed doet, maar soms ook niet. Tot zelfs een moment in zijn leven dat er een boze geest van God in zijn leven komt en dat hij een waarzegster raadpleegt, oftewel boze geesten.

De kern van het probleem in het leven van Saul blijkt mensenvrees te zijn. Hij is zelf geen slechte strijder, maar strijden met een zwaard in je hand is iets anders dan strijden tegen kritiek.

En het begon niet slecht in zijn leven. Hij werd gezalfd en hij draaide zich om, om God gehoorzaam te zijn – en God veranderde zijn hart. Alleen al door in gehoorzaamheid met God te wandelen kan God jouw hart veranderen. Maar zelfs met zo’n veranderd hart, kan mensenvrees het vuur van de Geest doen doven.

Zo anders zijn de woorden van de volgende koning David:

Psalm 118:6 – De Heer zorgt voor mij. Ik hoef niet bang te zijn. Wat zouden mensen me kunnen aandoen?

Michel Meeuws

Ds. Michel Meeuws

Ds. Michel Meeuws is sinds 2010 verbonden aan de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Daarvoor was hij predikant in de Hoeksche Waard, waar hij samen met een groep gezinnen een Kerk van de Nazarener heeft gestart.

Zijn persoonlijke visie voor de Kerk van de Nazarener Dordrecht is dat de kerk in Crabbehof zich mag blijven ontwikkelen als een netwerkkerk voor de Drechtsteden, met praktische hulp in de wijk Crabbehof en een groei naar verlangen onder de leden om Jezus te willen navolgen. De kerk in Reeland (Kruispunt Reeland die in 2014 is gestart) moet vooral haar missie kunnen blijven uitvoeren om Gods liefde zichtbaar te maken aan mensen die God niet kennen.

Ds. Hans Deventer

Ds. Hans Deventer is sinds 1985 lid van de Kerk van de Nazarener Dordrecht. In 2012 is hij kerkelijk werker geworden, in 2015 assistent predikant en sinds 2016 is hij beroepen als mede verantwoordelijk predikant.

Zijn persoonlijke visie voor de Kerk van de Nazarener Dordrecht is dat onze gemeente meer en meer een plaats mag worden waarin Christus zichtbaar wordt in de onderlinge relaties. Met andere woorden, dat de onvoorstelbare liefde van God de basis mag zijn voor onze persoonlijke en gezamenlijke identiteit.

Komende activiteiten

Inloop
Datum 02-04-2020 10:30 - 12:00
Tieners
Datum 04-04-2020 19:30 - 23:00
Eredienst
Datum 05-04-2020 10:30 - 12:00
Gebedstijd
Datum 06-04-2020 19:00 - 20:00
Inloop
Datum 09-04-2020 10:30 - 12:00

Volledige kalender