Een gemeente die al zo'n 30 jaar bestaat heeft een geschiedenis. Het is onmogelijk om die in een paar woorden recht te doen. Er is veel gebeurd: heel mooie dingen, maar ook pijnlijke dingen. Wat dat betreft lijken gemeentes op ons eigen leven: het zijn net mensen. Je ontwikkelt een identiteit, je krijgt een bepaalde kleur. Dat is een proces dat niet stopt, niemand is nog dezelfde zoals hij/zij 30 jaar geleden was. En toch ben je nog steeds jezelf. Zo geldt dat ook voor de gemeente in Dordrecht.
Praktisch gezien is Dordrecht altijd een gemeente geweest die zich (sterk) betrokken wist bij de overige gemeentes. We zijn bewust deel van het district en tot op de dag van vandaag zijn heel wat Dordtenaren actief (geweest) in het landelijk werk op allerlei plekken.
Daarnaast moeten we ook eerlijk zeggen dat Dordtenaren een kritisch en eigenwijs volk kunnen zijn. We laten ons niet snel van alles gezeggen en mogen graag onze eigen mening ventileren. Dat heeft het voor onze voorgangers niet altijd gemakkelijk gemaakt. Betrokkenheid heeft wat dat betreft twee kanten. Maar dat is wie we zijn. Momenteel wordt de gemeente gediend door ds. Michel Meeuws en Hans Deventer voor Crabbehof en Bas Breekveldt voor Kruispunt Reeland.
Door de jaren heen is de gemeente gestaag gegroeid, van de 8 leden die op 15 september 1985 lid werden, tot de ongeveer 250 leden die we nu kennen. Deze groei heeft tot gevolg gehad dat we inmiddels in ons 4e kerkgebouw bijeenkomen, en is ook één van de redenen geweest voor het stichten van een nieuwe gemeente in Dordrecht: Kruispunt Reeland. Zoals Dordtenaren zijn, hebben we daar lang en uitgebreid over nagedacht, maar als de kogel eenmaal door de kerk is, gaan we er ook voor!
Vertrouwenspersoon
Onze gemeente wil graag een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is in een gebroken wereld helaas niet vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt ongewenst gedrag en misbruik voor. Heeft een gemeentelid problemen of vragen rondom ongewenst gedrag binnen de kerk? Daarvoor hebben we een vertrouwenspersoon binnen onze gemeente. Deze vertrouwenspersoon werkt zelfstandig, is neutraal, gaat vertrouwelijk om met verkregen informatie en kan u verder helpen..